Stal Twickel
Welsh pony fokkerij Hengelo

Nieuws


Hafdre Iorwerth ter dekking
18 mei 2019

Dit jaar is de prachtige zwarte hengst Hafdre Iorwerth bij ons te gast. Hij is drie jaar uit en komt uit Wales. Iorwerth is niet alleen een plaatje om te zien, ook een zeer lieve aanhankelijke hengst. Met dank aan Harold en Yvette Zoet.


Vollenhof's Galactic Power ter dekking
28 mei 2018

Dit seizoen op stal Twickel zijn de merries gedekt door de mooie bruine hengst: Vollenhof's Galactic Power.


Ysselvliedts Nongkhai ter dekking
20 april 2017

Na een mislukte dekking vorig jaar proberen we het dit jaar opnieuw met een andere prachtige palomino hengst: Ysselvliedts Nongkhai.


Kers op de taart
22 mei 2016

Op 22 mei is het laatste veulen geboren, een heel klein merrietje van onze palomino merrie Van Halfweg Isabel en zwarte hengst Fronback Charmer. Net als de flink gegroeide andere veulens heeft ook zij een naam in het thema van de edelstenen: Twickel's Smaragd. Haar grote broers worden al steeds ontdeugender en hebben al stiekem een kijkje bij haar genomen. Op de ondertstaande foto is ze een half uur oud.


Ysselvliedts High Star ter dekking
16 mei 2016

Vandaag mogen wij met veel trots de nieuwe dekhengst Ysselvliedts High Star verwelkomen. Deze prachtige palomino hengst is eigendom van Stal Ysselvliedt. Wij hebben er vertrouwen in dat hij prachtige nakomelingen gaat opleveren. Onze dank gaat uit naar Harold en Yvette Zoet.


Nummer vier
14 mei 2016

Op 14 mei is ook Wilsline's Yara van een hengstveulen bevallen. Net als Onyx en Robijn is ook deze hengst naar een edelsteen genoemd: Twickel's Pyriet. Pyriet is een goudbruine edelsteen en we verwachten dat deze hengst ongeveer die kleur krijgt. Het was wel even schrikken aan het begin, aangezien het moederinstinct van Yara nog niet zo goed ontwikkeld was. Het nieuwe veulen liep met de andere merrie's mee en dronk zelfs bij één van zijn tante's. Nadat Wilsline's Yara en Twickel's Pyriet twee dagen samen op stal hebben gestaan gaat het al een stuk beter.


De tussenstand
12 mei 2016

Inmiddels zijn er al drie veulens geboren en we verwachten er nog twee. De drie veulens zijn allemaal hengstjes in een bonte verzameling kleuren: zwart, bruin en schimmel (hoeveel daar nu nog niet zoveel van te zien is). Hierbij een aantal foto's.

Twickel's Onyx, ontzettend nieuwsgierig, hij komt al voorzichtig op mensen af.

Twickel's Liberty rent graag rondje om zijn moeder maar is nog wel een beetje bang voor mensen.

Twickel's Robijn, het zesde veulen van Twickel's Skyracer en net als zijn voorgangers zeer aanhankelijk. Hoewel hij het jongste is, is hij nu al de grootste.


Drie op een rij
9 mei 2016

Vandaag is het derde veulen geboren, de derde hengst op rij. Zijn naam luidt Twickel's Robijn en hij is de zoon van Twickel's Skyracer en Fronback Charmer. Zijn geboorte was wel even schrikken, aangezien hij onder het hek van het weiland was doorgegleden. Gelukkig heeft eigenaar Herman Olde Olthof hem al gauw gevonden en moeder en zoon herenigd.


Onze bevrijder
5 mei 2016

Op bevrijdingsdag is het tweede veulen geboren, opnieuw een hengst. Ter ere van de datum hebben we hem Twickel's Liberty genoemd. De moeder is Twickel's Trésor, de vader Fronbach Charmer. Net als zijn beide ouders heeft hij een prachtig Welsh typisch hoofdje. Hij zal vermoedelijk een schimmel worden.


Eerste veulen van het jaar
2 mei 2016

Het eerste veulen van het jaar is een feit. Vanmorgen is onze bruine merrie Meurlingen Oorts Chayenne bevallen van een hengstveulen, Twickel’s Onyx. Zijn vader is de zwarte hengst Fronbach Charmer. Twickel’s Onyx zal naar verwachting dezelfde mooie zwarte kleur zal krijgen. We verwachten de komende tijd nog vier andere veulens.


Dekhengst Fronbach Charmer
23 januari 2016

Afgelopen jaar heeft, de zwarte Welsh A-hengst Fronbach Charmer, bij onze merries gelopen. We zijn erg benieuwd naar de veulens in mei 2016.

Onze dank gaat uit naar Harold en Yvette Zoet van stal Ysselvliedt, destijds eigenaar van de hengst.


Twickel's Jolie en Fleur verkocht
26 juli 2015

Wegens een teveel aan pony's hebben wij twee van onze lieverds verkocht: Twickel's Jolie (van eigen fok) en Fleur (een van de palomino's van Vlonderzicht's Harm). Onze dank gaat uit naar Harold en Yvette Zoet van stal Ysselvliedt voor het helpen met de verkoop.

We hebben inmiddels ook een leuke foto ontvangen van Linda, de nieuwe eigenaar van Twickel's Jolie. Wij vinden het altijd leuk om te horen hoe het met de door ons gefokte pony's gaat. Heeft u een pony van ons gekocht? Neem dan contact met ons op om ons te laten weten hoe het met uw pony gaat. Wie weet hebben wij nog oude foto's van uw pony.Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook!